Дани пива: Спектакл Зрењанинске филхармоније и Стефана Миленковића

ЗРЕЊАНИН: Концертом Зрењанинске филхармоније са солистом Стефаном Миленковићем, а под вођством диригента Микице Јевтића, започео је музички програм “Дана пива” који се одвија на главном градском тргу.
z
Фото: zrenjanin.rs

Као и претходних година, у концерту је уживао велики број људи, међу којима и градоначелник Зрењанина Симо Салапура са својим сарадницима, али и чувени оперски певач Бела Маврак који је са "Зрењанинском филхармонијом" наступио прошле године, а Град Зрењанин је за публику обезбедио 1.500 места за седење.

Стефан Миленковић је пред наступ рекао да је свирати на тргу, какав је наш Зрењанински,  предиван осећај.

Заиста је дивно, овај трг је сада тако жив, имате природне кулисе, односно људско саграђене кулисе, али фантастичне, и заиста, многи могу да се угледају на вас, рекао је Миленковић и навео да очекује добру атмосферу, добру енергију и забаву.

Биће много добре и захтевне музике за нас, али и нешто што има високооктанску енергију за публику, тако да очекујем диван концерт и дивно вече уопште, додао је Миленковић за сајт Града и указао да ће репертоар задовољити различите музичке укусе, јер је све смишљено тако да буде захтевно и забавно.

Заиста ми је драго што се на једном оваквом догађају који има и друге врсте музике и који може да садржи и другу врсту енергије, и “Зрењанинска филхармонија” и оно што ја радим, уклапа у то и да људи дођу на наш концерт, а то је по мом мишљењу идеално, идеалан компромис и баланс, да изађемо из сале за концерт, а опет да не губимо на суштини класичне музике која је велинчаствена и безвремена и увек ће имати своју вредност, казао је Миленковић пред синоћњи наступ на главном градском тргу.

Фото: zrenjanin.rs

Директор “Зрењанинске филхармоније” Роман Бугар казао је да је осам година наступа учинило своје и допринело да су сви музичари опуштенији, навикнути на зрењанинску публику, али да су емоције и трема свакако присутни.

Много смо лакше све организовали, практично, из године у годину тај посао нам иде све боље, тим је уигран, организатори већ знају како да припреме бину за симфонијски оркетар и све остало, казао је Бугар подсећајући на још један наступ “Зрењанинске филхармоније” у недељу, 14. августа на истом месту.

Први пут са “Зрењанинском филхармонијом” Амира Медуњанин, репертоар са њеног најновијег албума снимљеног 2020. године, на репертоару песме Силване Арменулић и Томе Здравковића, сви који су гледали филм “Тома” уживаће у свим нумерама које су тамо чули, а у извођењу Амире Медуњанин и “ Зрењанинске филхармоније” под диригентском управом маестра Микице Јевтића, рекао је Бугар и позвао све љубитеље народне музике, са аранжманима за “Зрењанинску филхармонију” да дођу и уживају.   

 

Након синоћњег концерта из градске баште приређен је ватромет.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести