„ДАН РАШЕ ПОПОВА” Пери Зубцу награда за животно дело

Манифестација “Дан Раше Попова” трећи пут приређена је на рођендан истакнутог књижевника, публицисте и новинара Раше Попова (1933-2017) у његовом родном месту Мокрину, била је у знаку деце која су му били највернија публика.
Slavodobitnik Pero Zubac i predsednik MZ Mokrin Živko Ugrenović Foto: Grad Kikinda
Фото: Славодобитник Перо Зубац и председник МЗ Мокрин Живко Угреновић Фото: Град Кикинда

На литерарном конкурсу “Како се пише песма?” на који је пристигло више од 300 радова из свих крајева Србије и држава са простора бивше Југославије, за прва награда “Рашин шешир” понела је Милана Чаркић, ученица четвртог разреда Основне школе “Јован Стерија Поповић” из Вршца.

Добитник награде “Раша Попов” за животно дело за изузетан допринос у стваралаштву за децу је Перо Зубац из Новог Сада.  Зубац је после Љубивоја Ршумовића други добитник овог признања, а плакету и новчану награду уручио му је председник МЗ Мокрин Живко Угреновић.   

Зубац је рекао да је сазнавши да је други добитник награде “Раша Попов”, након Ршумовића, указао да “Има бољих, али нема ближих”, те да је имао срећу да буде побратим Мирослава Антића, а што се Раше Попова тиче, био је уредник култне телевизијске емисије “Фазони и форе”, у којој је био прави чаробњак.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести