Циклобач у недељу у Бачу

БАЧ: Туристичка организација Бача у недељу, 5. јула,  организује 6. манифестацију Циклобач, која сваке године окупља учеснике с простора бивше Југославије, заљубљенике у двоточкаше.
bac
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Кроз Општину Бач пролази бициклистичка стаза дуга 43 километра Евровело 6, која је део међународне руте и обухвата најатрактивније туристичке локације, поред којих ће учесници манифестације имати прилику да прођу.

Сама рута почиње тако да се у 10 сати окупљамо на Тврђави, затим крећемо преко малог моста, прелазимо канал ДТД, пролазимо поред остатака турког купатила, возимо се дакле самим насељем Бач, пролазимо кроз Мали Бач и долазимо до места Вајска где имамо мали предах и освежење на уређеној пешчаној плажи језера Провала, најавила је за Радио-телевизију Војводине директорка Туристичке организације Бач Марина Балабан.

У Туристичкој организацији напомињу да су лане угостили бројне учеснике из држава бивше Југославије, као и да, упркос коронавирусу, и ове године очекују добар одзив.

Промоција здравог начина живота и циклотуризма - циљ је овогодишње манифестације и, према речима организатора, привлачи све већу пажњу јавности.

EUR/RSD 117.5816
Најновије вести