Чекају халу, уређују терене

ОПОВО: Општина Опово једна је од четири општине на територији Војводине, која нема спортску халу, али зато има леп спортско-рекреативни центар на отвореном који се у сусрет пролећу додатно уређује.
с
Фото: Приватна архива

У току је реконструкција, репарација ограда, трибина и спортских реквизита, постављање нових жардињера и канти за отпатке.

Радове је недавно обишао дове је обишао председник општине Милош Марков са председседником Скупштине општине Ненадом Јосићем и његовим замеником Драганом Угриновим.

- Прошле године почели смо да реновирамо, реконструишемо и обнављамо игралишта нашег спортског центра на отвореном. У разговору са одговорним извођачем радова задовољан сам динамиком радова. Рачунамо да ће до почетка пролећа сва игралишта бити потпуно уређена, јер тада наш спортски центар почиње интензивно да се користи, мада и сада имамо прилику да видимо и децу и људе који се овде шетају. Све оно што је поломљено или застарело биће замењено и овај спортски центар ће заиста постати бисер нашег Опова - изјавио је Марков.

Питање спортске хале долази на ред, јер се ради измена пројекта постојеће школске фискултурне сале, која ће бити проширена тако да одговара спортској хали према свим стандардима. Будући да Опово има спортске клубове, младе успешне спортисте, овакав пројекат је и више него потребан заједници и донеће само бенефите друштвеном животу, потврђује Марков..

- Према старој пројектној документацији инвестиција је била око 130 милиона, али коштаће више. Две су битне ствари у овој причи, хала ће, адаптацијом сале, постати одржива, а деца ће и у оквиру часова физичког васпитања имати квалитетне услове - рекао је Марков.

Л. Р.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести