Бројни споменици нестручно постављени

ЗРЕЊАНИН: Већи број споменика на зрењанинским гробљима нестручно је подигнут, или је дотрајао и нестабилан, утврдиле су стручне екипе Јавног комуналног предузећа „Чистоћа и зеленило“.
д
Фото: Dnevnik.rs

Увид у стање спомен- обележја на гробљима у граду и у неколико околних села обављен је током редовне контроле надлежних служби ЈКП „Чистоћа и зеленило“. Ово предузеће, иначе, задужено је за управљање гробљима и сахрањивање на седам гробаља у граду, и на три у Меленцима, као и за сахрањивање у Елемиру, Лукићеву, Арадцу, Ечки и Лазареву.

Због лошег стања приличног броја споменика на тим гробљима, стручне екипе предузећа упозоравају да постоји опасност да у случају наслањања или притиска на споменике може доћи до њиховог пада. Том приликом може доћи и до повређивања посетилаца.

„Из тог разлога, апелујемо на грађане да, током посете гробљима, буду опрезни и

да се не наслањају на споменике. Такође, молимо кориснике гробних места и сроднике умрлих да, уколико уоче промене које ремете стабилност споменика и угрожавају сигурност посетилаца или суседних спомен обележја, санирају уочене неправилности“, упозоравају из ЈКП „Чистоћа и зеленило“.

У саопштењу предузећа се наводи и да су поједина гробна места запуштена и неуређена, иако имају кориснике који су дужни да их одржавају и да се о њима старају.

„Оним корисницима који нису у могућности да брину о одржавању гробног места, због болести, старости, промене пребивалишта или из неких других разлога, ЈКП „Чистоћа и зеленило“ нуди услугу уређења гробних места на годишњем нивоу. Ова услуга подразумева уређење гробног места једном месечно по повољним ценама“, напомињу из овог предузећа.

На крају, ЈКП „Чистоћа и зеленило“ поручује грађанима да се информације о раду Погребне службе, која је на располагању 24 сата дневно, свих седам дана у недељи, могу добити путем телефона 023/561-473 и 023/525-737. По истеку радног времена, дежурни бројеви телефона су 066/866-03-00 и 023/522-350.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести