Бољи дани за живинарство у Бечеју

БЕЧЕЈ: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић и покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић посетили су породичну фирму „Апропродукт Шинковић“, која се бави живинарством. Дочекали су их председник општине Бечеј Драган Тошић са сарадницима, као и пољопривредници из целе бечејске општине.
њ
Фото: pixabay.com

Имајући у виду да ће се, после три деценије, пилеће месо и јаја из Србије поново наћи на тржишту ЕУ, био је то један од повода што се министар Недимовић запутио до Бечеја, али је пред новинарима остао „закопчан до грла”. Након обиласка фарме министар је разговарао са окупљеним пољопривредницима.

- Тешка су времена и успевамо да се одржимо у конкуренцији великих система захваљујући доброј сарадњи унутар Удружења живинара. Очекујемо да нас држава подржи ако заживи извоз пилећег меса и јаја. Ми у Удружењу живинара смо спремни да сачинимо заједничку стратегију како бисмо остварили бољитак у нашој бранши производње - рекао је Ласло Шинковић.

Покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић, најавио је боље дане за живинарство.

- Из овог краја сам и од раније ми је позната породична фирма „Агропродукт Шинковић“, која из године у годину бележи напредак. Овакве породичне фирме су потребне Србији и Покрајински секретаријат ће им увек бити на услузи. Искористио бих прилику да најавим да ће у години пред нама буyет за пољопривреду бити значајно већи, самим тим и за област живнарства – рекао је Божић.

Председник општине Бечеј Драган Тошић је, такође, апострофирао успешност породичне фирме „Агропродукт Шинковић“, која је једна од најзначајнијих пољопривредних фирми у највећој потиској општини и превазилази њене и оквире покрајине, јер је годинама у самом врху произвођача живинарству Србије.

В. Јанков

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести