Базен у Српској Црњи спремно ће дочекати госте

СРПСКА ЦРЊА: Већ готово два месеца трају припреме да отворени базен у Српској Црњи спремно дочека нову купалишну сезону, али ове године отварање ће зависити од одлука виших инстанци власти.
s
Фото: Youtube Printscreen

Ми смо спремни за почетак сезоне, технички послови су завршени, проверени су сви системи, обезбеђене спасилачке екипе, базен се тренутно пуни, а онда следи и анализа исправности воде, каже управник базена Мирослав Лекин.

Како додаје. спремају се као да ће базен већ колико сутра бити отворен, али чекају одлуке надлежних.

Организовањем рада базена, иначе, бави се Јавно комунално предузеће „8. август“ из Српске Црње, и то још од 2013. године када им је Општина Нова Црња дала на управљање и коришћење базенски комплекс. Рад отвореног базена је сезонски, од почетка јуна до почетка септембра.

Ако и буде неких измена у режиму рада базена, условљених пандемијом коронавируса, сигурно је да цене улазница и основних услуга на базену остају непромењене. Дневна карта за улазак на комплекс базена за одрасле је 150, а за децу 100 динара. За децу узраста до три године родитељи не плаћају карту. Изнајмљивање сунцобрана је 100 динара, а лежаљке 150. Сезонска карта за одрасле кошта 5.000, а за децу 3.500 динара.

Уведене су и новине, па ће сада бити могуће изнајмљивање пергола, односно сепареа, од којих су два са такозваним брачним лежаљкама, а два угаоним гарнитурама.

Из ЈКП „8. август“ напомињу да се посебна пажња свих запослених радника на базенском компексу, од техничког особља и спасилачке службе до угоститељских радника, посвећује здравственој безбедности и хигијени. Води се рачуна о беспрекорној хемијско-бактериолошкој исправности воде, коју контролише Завод за јавно здравље и о хигијени целокупног комплекса, као и безбедности посетилаца и њихове имовине.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести