Асфалтиране улице у Молу и Утринама

АДА: Асфалтирање улица на подручју ађанске општине одмиче добром динамиком, па су нови коловози већ предати на употребу у појединим улицама у Молу и Утринама. Локална самоуправа општине Ада ове јесени планирала је пресвлачење новим асфалтом деонице путева у пет улица у Молу.
Utrine putevi/Opstina Ada
Фото: Општина Ада/ Предаја новоизграђених путева у насељу Утрине

Председник ађанске општине Золтан Билицки и председница Савета МЗ Мол Радмила Ђуровић предали су на употребу саобраћајнице у делу Пролетерске улице и Улице Народне револуције, а радови још увелико теку на целој дужини улица Богнар Иштвана, Вилагош Мартона и Милана Симића.

Две улице где су радови завршени финансирала је Месна заједница Мол, а за асфалтирање су још остале три улице које се финансирају се из буyета општине Ада. 

Новоасфалтиране деонице Улице Маршала Тита и Тополског пута у Утринамама такође су пуштене у саобраћај, у присуству председника ађанске општине Золтана Билицког и челника МЗ Утрине. Инвестиција је реализована захваљујући успешној сарадњи Општине Ада и Месне заједнице Утрине.

Према уговореном послу од извођача радова, Компаније „Војпут“ из Суботице, очекује се да поред три преостале улице у Молу асфалтира и неколико улица у Ади. Планирани радови у Ади обухватају улице Паје Радосављевића, 29. новембра, Николе Тесле, целу дужину улице Дожа Ђерђа и део тротоара на Католичком гробљу.

Председник ађанске општине Золтан Билицки каже да је укупна вредност улагања у изградњу путева ове јесени износи 33,2 милиона динара.  У општини Ада изградиће се и отресишта на 26 локација, код прикључака атарских путева на путеве са тврдом подлогом. Вредност радова на изградњи отресишта је 18,2 милиона динара. Изградњом отресишта, према речима Билицког стварају се предуслови за безбедније одвијање саобраћаја на путевима у ађанској општини, посебно у време интензивнијег промета пољопривредниих машина, којима се у време расквашених терена наноси блато на асфалт.

М. Митровић

Пројекат „Ада данас“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести