Априлско лето у Бачкој Паланци

Топли дани минулог викенда измамили су у центар Бачке Паланке бројне шетаче, купце, малишане који су нашли разоноду поред фонтане у центру града испред зграде Општине.
Palančani napunili letnje bašte Foto: Dnevnik.rs
Фото: Паланчани напунили летње баште Фото: Дневник.рс

Општинска управа и Туристичка организација Бачке паланке организовали су у суботу Сајам цвећа и органске хране. Штандови су били постављени на главном шору где је забрањен саобраћај за моторна возила.

Организатори су обезбедили за 20-так излагача ваучере за храну и освежење, а они су Паланчанкама нудили најразноврсније саксијско цвеће. Оне су се, некако по традицији, највише истрошиле на саднице разноврсних врста мушкатли и беогнија, односно сезонског цвећа. Цене су различите, па на пример велика бегонија у саксији коштала је 200 динара, а оне мање могле су се пазарити за 100 динара и то три комада. Мушкатле су се продавале по цени од 150-170 динара за саксију, а оне велике који се каче на таресе по цени од 200 динара.

Фото: Сајам цвећа и органске хране на главном шору у Бачкој Паланаци Фото: Дневник.рс

Они који су се после зиме и хладњикавог почетка пролећа зажелели сунца по летњим баштама овдашњих кафића заузели су омиљене позиције. Веле, ћаскају, гледају и буду виђени. Малишанима је, као и свуда најинтересантнија фонтана. Воле деца да се брчакају, прскају, а старији, првенствено деке и  баке, брину да потомци колико-толико кућама дођу суве одеће. 

М. Суџум

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести