Захарова: Слање специјалаца могло да изазове крвопролиће

МОСКВА:  Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова оценила је данас да је упад косовских командоса у српске енклаве на северу КиМ "провокација у циљу застрашивања Срба" и да је њихово распоређивање могло да доведе до новог крвопролића и да дестабилизује Балкан.
Marija Zaharova Foto: Youtube/prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Груби упад командоса косовских полицијских снага у српске области на северу те територије 29. септембра, који је противан постојећим споразумима између Београда и Приштине, представља провокацију у циљу застрашивања косовских Срба и вршења притиска на Србију", наводи се у саопштењу, преноси Тас с.

Захарова је истакла да је "такво неодговорно понашање косовских власти могло да изазове ново крвопролиће на Косову и да дестабилизује балкански регион у целини".

"Даљи покушаји Приштине да успостави контролу над областима насељеним Србима у том региону кроз употребу силе распирују међуетничке тензије, чине бесмисленим вишегодишње напоре међународне заједнице у циљу мирног постконфликтног решења", закључила је портпаролка руског Министарства. 

Саопштење Захарове објављено је на сајту руског Министарства спољних послова..

Захарова: Осуђујемо неактивност КФОР после упада командоса

МОСКВА:  Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова саопштила је данас да Русија осуђује неактивност КФОР-а у ситуацији изазваној распоређивањем косовских специјалних снага у северним областима КиМ претежно насељеним Србима.

"Осуђујемо с тим у вези пасивно понашање КФОР-а, који није предузео никакву акцију, иако му је дужност да осигура мир и безбедност у региону под мандатом Савета безбедности УН", истакла је Захарова, у саопштењу објављеном на сајту Министарства, преноси Тасс.

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести