Заев: Легализацијом марихуане Скопље ће постати Амстердам

СКОПЉЕ: Премијер Северне Македоније Зоран Заев убеђен је да ће декриминализација и легализација канабиса и марихуане у тој земљи много да помогну туризму и угоститељству, преноси портал Плусинфо.
з
Фото: Youtube Printscreen

"То је део једног ширег економског пакета у који полажемо велику наду", рекао је македонски премијер.

Чини му се, наводи портал, да му не смета сугестија у питању "да ли ћемо правити Амстердам од Скопља?", већ супротно томе каже "зашто да не".

"Управо то је циљ. Да буде контролисано као у Амстердаму и многим другим градовима у свету", рекао је Заев.

Он је објаснио да је идеја да се да прилика туристичким местима, укључујући и Скопље, да се у кафићима уз поштовање одређених стандарда попут вентилације и доказом за порекло марихуане омогући конзумација.

Стандарди ће бити исти за свакога и свако ће моћи да аплицира.

"Верујем да малој земљи то може до допринесе озбиљном развоју угоститељства и туризма посебно имајући у виду и друга наша туристичка места попут Струге, Охрида, Ресена, Скопља, Дојрана, Берова, Маврова и свих других места", каже он.

Ово је механизам којим можемо да подигнемо услужне делатности зато што они мало учествују у БДП, објашњава Заев и обећава да ће ова тема бити отворена кроз широку дебату па, како наводи, ако већина каже не радите то, онда неће.

"Не могу да прихватим да Словенија која је земља са сличном територијом и становништво попут нашег има 75 милијарди БДП, а ми 11", закључио је Заев за Дојче веле, преноси Плусинфо.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести