Трампови твитови о Кини оборили акције на Волстриту

ЛОНДОН/ЊУЈОРК: Акције на Волстриту кренуле су данас низбрдо, након што је председник САД Доналд Трамп појачао критике на рачун Кине.
Donald Tramp/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП

Његове критике долазе управо у тренутку када су преговарачи две земље отпочели нову рунду трговинских преговора, преноси агенција АП.

У серији твитова, Трамп је оптужио Кину да покушава да одложи трговински споразум до наредних председничких избора у САД. Трамп је запретио да ће, ако победи на изборима у 2020. години, постати још строжи у трговинској политици према Кини.

Шири индекс С&П 500 пао је за 0,4 одсто, индустријски Дау Џонс за 99 поена или 0,4 одсто на 27.128 поена, а технолошки Насдак за 0,5 процената.

И европске берзе су регистровале драстичан пад, при чему је немачки индекс ДАКС пао за 2,0 одсто, а француски КАК 40 за 1,7 процената.

Лондонски ФТСЕ 100 се држао нешто боље, будући да је регистровао пад од само 0,3 одсто, након што је вредност британске фунте "склизнула" на најнижи ниво у више од две године.

У Азији, јапански индекс Никеи је порастао за 0,43 одсто, а хонкошки Ханг Сенг за 0,14 процената, преноси њујоршка агенција “Блумберг”.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести