Трампова адвокаткиња Пауел: Директорка ЦИА мора бити смењена

ВАШИНГТОН: Синди Пауел, правна заступница актуелног америчког председника Доналда Трампа, изјавила је да би Џина Хаспел, директорка Централне обавештајне агенција (ЦИА), требало да "буде смењена" јер није имала примедбе и није се оглашавала поводом коришћења изборног софтвера Доминион, који без доказа помињу и Трамп, и његове присталице као инструмент којим је спроведена "изборна превара".
n
Фото: pixabay.com

У интервјуу Фокс њузу, Пауелова је покушала да оснажи веродостојност Трампових оптужби наводећи да је софтверски систем Доминион коришћен у неколико држава у којима је Бајден извојевао победу, преноси Би-Би-Си.

Иако су ове тврдње оповргли бројни неутрални експерти, Пауелова тврди да има узбуњивача који ће изнети пред јавност инфомацију да је овај софвер коришћен да се дилитују (избришу) милиони гласова Трампових бирача.

"Не схватам због чега је Џина Хаспел још на челу ЦИА. Требало би је одмах сменити", поручила је Пауелова.

На питање новинара Фокса њуза да ли има и доказе којима би поткрепила своје тврдње, Пауелова је одговорила да такве информације не намерава да саопштава на телевизији.

Хаспелову је на место директорке ЦИА поставио Доналд Трамп 2018. година и она је прва жена у историји ЦИА која је именована на тај положај.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести