Трамп у Русији 2013. одбио непристојну понуду

ВАШИНГТОН: Дугогодишњи директор безбедности америчког председника Доналда Трампа, Кит Шилер рекао је истражитељима Обавештајног комитета Доњег дома Конгреса да је током Трампове посете Русији, странац понудио да пошаље пет жена у његову хотелску собу, али да је он то одбио.
Donald Tramp
Фото: Tanjug

Како је рекао, мушкарац је био највероватније Рус или Украјинац, рекли су неименовани извори упознати са дискусијом, преноси амерички Вашингтон пост.

"Не, нисмо заинтересовани", рекао је Шилер том мушкарцу.

Шилер, Трампов дугогодишњи телохранитељ који га је најчешће пратио на путовањима, рекао је истражитељима да се Трамп није понашао незаконито или непримерено.

Како се наводи, понуда је уследила након састанка који је Трамп имао у Москви, а на коме су били присутни и пословни магнат Арас Агаларов близак влади Владимира Путина.

Након што се то десило, Шилер и Трамп су се шалили у вези понуде док су се враћали у хотел.

Трамп је био у Москви поводом годишњег такмичења Мис универзум, које је продуцирала његова компанија.

Шилерова дуга и блиска веза са Трампом чини га потенцијално вредним сведоком у оквиру истраге о руском мешању у америчке председничке изборе.

Трампова посета Москви је једна од "најсочнијих" тврдњи у већ познатом истраживању које су финансирали демократе током председничке кампање 2016. 

У документу се наводи да је Трамп био у друштву проститутки током боравка у Москви, што је председник жестоко порекао.

EUR/RSD 118.4105
Најновије вести