Трамп сам у Белој кући за празнике

ВАШИНГТОН: Блокада америчке владе ушла је у 12. дан, а председник САД Доналд Трамп је од самог почетка кризе готово сам у Белој кући. 
e
Фото: Tanjug (AP Photo/Evan Vuči)

Док су његови сарадници отпутовали на божићни и новогодишњи одмор, а његова породица у резиденцију Мар-а-Лаго на Флориди, амерички председник је сам у великој кући чекао да му неко покуца на врата и понуди решење за блокаду владе.

Друштво му је чинило само обезбеђење које, према Трамповим речима, и није превише друштвено.

Трампов захтев за изградњу зида с Мексиком тежак пет милијарди долара Конгрес и даље не жели да усвоји, услед чега је дошло до финансијске блокаде и парализе рада неких савезних агенција. 

Трамп је планирао да празнике проведе са породицом, али како је блокада наступила 22. децембра, све те планове морао је да заборави и да у Белој кући сам сачека да му неко дође и понуди решење.

Проблем је што се то није догодило и амерички председник је током Божића остао потпуно сам.

Та самоћа очито му је тешко пала, јер је Трамп при првом састанку кабинета више од сат и по времена "плакао'''' сарадницима како му је ово био један од најгорих Божића у животу и да је једва чекао да му неко дође и прави друштво, пише "Јутарњи лист".

Причао је о свему и свачему - од зида на граници с Мексиком, преко Кањеа Веста до своје одлуке да повуче војску из Сирије. Оно што је занимљиво да је током састанка на столу био положен велики постер с Трамповом фотографијом и поруком ''Санкције долазе, 4. новембра'', очито алузија на популарну серију ''Игра престола'' и познату реченицу ''Зима долази''.

"Знате, био сам у Белој кући потпуно сам, шест, седам дана. Породица ми је отишла на Флориду и осећао сам се јако усамљено", почео се жалити Трамп својим сарадницима казавши им да цело време није испуштао даљински управљач из руке и да је гледањем телевизије убијао време.

"Осећао сам да морам остати овде за сваки случај, да неки људи случајно не би дошли и одлучили преговарати о заштити наших граница", додао је он.

Каже да му је ово био Божић из највеће ноћне море.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести