Тексашанка тужи енергетске компаније, тражи одштету за смрт сина

ХЈУСТОН: Мајка дечака (11) који је преминуо након што је њено домаћинство остало без струје и грејања у мобилној кући у Тексасу тужила је две енергетске компаније и тражи одштету од 100 милиона долара због "грубог занемаривања".
snezna oluja
Фото: Youtube Printscreen
Марија Пињеда је рекла да су Електрик Рилајабилити Консил Тексаса (ЕРЦОТ) и Ентерџи Корп одговорни за смрт њеног сина Кристијана, који је пронађен без знакова живота 16. фебруара у свом дому, где је делио кревет са трогодишњим братом, јавио је Ројтерс.
 
Више од четири милиона људи је остало без струје, а више од 20 је преминуло након што је снежна олуја паралисала државу прошле недеље.
 
У тужби се наводи да је америчка Савезна енергетска регулаторна комисија препоручила још 2011. године да се оспособе електричне мреже за зиму, а да су компаније биле потпуно неспремне када је дошло до прекида струје прошле недеље.
 
"Кристијан се смрзао насмрт, јер мрежа није била приоритет, а провајдер струје је базирао своје одлуке на основу профита", наводи се у тужби окружног суда у Џеферсону.
 
Породица преминулог дечака је из места Конр у Тексасу, у преграђу Хјустона.
 
Фирма Ентердџи је одбила да коментарише тужбу, али је портпарол рекао да је компанија дубоко погођена губитком младог живота у тој заједници.
EUR/RSD 117.5779
Најновије вести