Светски економски форум очекује и Трампа у Давосу

ЖЕНЕВА: Амерички председник Доналд Трамп требало би да учествује на 50. јубиларном скупу светских политичких и пословних лидера, који ће се одржати у Давосу од 21. до 24. јануара, саопштио је Светски економски форум (WEF).
davos
Фото: Tanjug (Laurent Gillieron/Keystone via AP)

Трамп је учествовао на овом годишњем догађају у швајцарском зимском центру у јануару 2018., после прве године свог мандата на функцији председника, упућујући том приликом светској елити своју поруку "Америка на првом месту", преноси Ројтерс.

Председник САД, први који је у последње две деценије присуствовао Светском економском форуму, прошле године није учествовао на скупу, а његов повратак у Давос долази усред процеса његовог опозива због оптужби за злоупотребу моћи и стицање личен користи о чему Сенат треба овог месеца да се изјасни.

У делегацији САД која стиже на форум у Давосу налазе се министар финансија Стивен Менучин, амерички трговински представник Роберт Лајтизер, као и Иванка Трамп и њен супруг Џаред Кушнер, према WEF-овој листи учесника која је подељена на конференцији за новинаре.

Име иранског министра спољних послова Мохамеда Џавада Зарифа, који је био очекиван, више није на листи од готово 3.000 учесника овог догађаја, који се ове године одржава под слоганом: "Заинтересовани за одржив и кохезиван свет".

EUR/RSD 117.5638
Најновије вести