Судија ослободио осумњичене за убиство, па пуцао себи у груди

БАНГКОК: Тајландски судија пуцао је себи у груди у судници након што је ослободио петорицу муслимана осумњичених за убиство и критиковао правосудни систем.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

 Судија Канакорн Пијанчана је осумњичене ослободио због недостатка доказа.  Након пресуде, изговорио заклетву, извукао пиштољ и пуцао себи у груди.

Све се одиграло у петак, а судија је преживео и пребачен је у болницу.

Како преноси ББЦ, постоји саопштење за које се верује да га је писао судија и које наговештава да је он покушао да изврши самоубиство због наводних мешања у овај случај.

Цео инцидент је преношен уживо преко Фејсбука, који је у једном тренутку прекинут, а судија је рекао да су потребни јасни и кредибилни докази да би неко био кажњен.

"Уколико ниси сигуран, немој да их казниш. Не кажем да петорица осумњичених нису починили кривично дело, али правосудни процес мора да буде транспарентан и кредибилан...кажњавање погрешних људи од њих прави жртвене јарце", казао је судија.

Дан после инцидента, испред зграде суда у Јали, једној од три већински муслиманске провинције, људи су остављали цвеће, наводи Ројтерс.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести