Сенат почео изјашњавање о Трамповом зиду са Мексиком

ВАШИНГТОН: Председник САД Доналд Трамп написао је данас на Твитеру да је "сада одлука о блокади рада владе у рукама демократа".
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Evan Vucci, file)

Амерички Сенат је започео данас процедурално гласање у вези усвајања буджета, који укључује и пет милијарди долара за градњу зида на граници са Мексиком, што заговара Трамп, а који би усвајањем спречио делимичну блокаду рада савезне владе, преноси АП.
Лидер републиканске већине у Сенату Мич Меконел позвао је данас на усвајање закона о буџету.

У Сенату је потребна проста већина како би се наставила процедура за усвајање буџета.
"Сенатор Мич Меконел треба да се бори за зид и пограничну безбедност као што се снажно борио за све. Њему ће бити потребни гласови демократа, али како се показало у (Представничком) дому добре ствари се дешавају", написао је Трамп, а пренео Ројтерс.

"Ако не буде гласало довољно демократа, то ће значити блокаду рада владе од стране демократа. Републиканци у (Представничком) дому су били сјајни јуче", навео је Трамп дан након што је у Представничком дому донета одлука која укључује и гранични фонд који заговара Трамп.   

Председник САД је инсистирао на томе да Конгрес одобри пет милијарди долара за изградњу зида, за који тврди да ће спречити улазак илегалних имиграната.
Демократе и неки републикански посланици не подржавају овај предлог. 

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести