Магниторска: Беба извучена жива из рушевина, девет погинулих

МАГНИТОРСК: Десетомесечна беба извучена је данас жива из рушевина десетоспратне зграде у Магниторску, 35 сати сати после експлозије у вишеспратници.
Beba izvučena živa iz ruševina u Magnitorsku  Foto: Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP)
Фото: Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP

Дете је у критичном стању пребачено у болницу, а званичници кажу да је чудо што је преживело у условима велике хладноће, преноси Тасс.Беба је пронађена када је један спасилац зачуо њен плач, јавила је агенција Интерфакс. 

Видео снимак који је објавило министарство за локалне ванредне ситуације показује како спасилац с бебом у розе чарапицама, трчи према колима хитне помоћи.У Магниторску на Уралу тренутна температура је минус 17 степени, наводи Ројтерс.

Број погинулих у експлозији зграде у руском граду Магнитогорску порастао је на девет пошто су спасиоци из рушевина данас извукли тела још две жртве а више од 30 лица се још увек воде као нестали.

Москва: Отпуштена директорка парка Горки

МОСКВА: Градоначелник Москве Сергеј Собјањин отпустио је директорку парка Горки, Марину Љуљчук, након што је 13 особа повређено у паду пешачког моста у том парку.

Она се на месту директора налазила од 2016. године, наводи АП.

Градоначелник је изјавио да ће жртвама, међу којима нема тешко повређених, бити исплаћено између 3.700 и 7.400 долара.

Руске телевизије пренеле су снимак како се делови моста руше, док је у позадини свирала руска химна, посвећена почетку 2019. године.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести