Русе: Стотине на испраћају убијене новинарке 

РУСЕ:  Стотине грађана - рођака, пријатеља и колега опростило се данас од убијене бугарске новинарке Викторије Маринове на сахрани у њеном родном граду Русе, преноси АП.
Ispraćaj bugarske novinarke Viktorije Marinove   Foto: AP Photo/Vadim Ghirda
Фото: AP Photo/Vadim Ghirda

Агенција наводи да су људи чекали у реду у локалној цркви Светог Тројства како би одали почаст и положили цвеће на ковчег 30-годишње новинарке, чије је тело у суботу пронађено у парку близу Дунава.Градоначелник Русеа Пламен Стоилов изјавио је да је "брутално убиство новинарке бацило сенку на миран град".

Тужилаштво у немачком граду Целе саопштило је раније данас да је осумњичени за убиство Маринове признао да ју је напао, али је одбацио оптужбу да је намеравао да је убије и да је силовао и опљачкао. 

Како преноси АП, осумњичени, идентификован као Северин Крашимиров (21), рекао је тужиоцима да је био под утицајем алкохола и дроге када је у парку ушао у расправу са женом коју није познавао, да ју је ударио у лице и гурнуо у грмље, али је рекао и да није имао намеру да је убије.

Немачки тужиоци навели су да ће Крашимиров, који је ухапшен у уторак у Немачкој на основу европског налога за хапшење, бити изручен Бугарској у року од 10 дана.

АП наводи да је иза Маринове остала 7-годишња ћерка.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести