Рохани: Иран спреман за праведне преговоре

ТЕХЕРАН: Иран је спреман за праведне преговоре, али не ако они значе предају, изјавио је ирански председник Хасан Рохани, не објашњавајући какве разговоре има на уму
i
Фото: EPA/ROLAND SCHLAGER AUSTRIA OUT

Све док имам одговорност везану за извршну власт у земљи, потпуно смо спремни за праведне, законите и поштене преговоре за решавање проблема, навео је Рохани на његовој званичној веб страници, пренео је Ројтерс.

"Али, у исто време, нисмо спремни да седимо за столом предаје под називом преговора", истакао је Рохани. 

Иранско смањење преузетих обавеза на основу нуклеарног споразума је привремено и може се вратити на претходну ситуацију уколико друге стране подрже своје обавезе према споразуму, рекао је Рохани.

Он је додао да поједине државе делују као медијатори како би олакшале дијалог о нуклеарном споразуму.

Уколико преговори са преосталим потписницима нуклеарног споразума не постигну резултате, ми ћемо предузети трећи корак у смањењу наших обавеза према споразуму по окончању периода од 60 дана, истакао је Рохани.

Председник Ирана је изјавио да Иран не жели тензије са европским земљама. 

Заплена британског танкера од стране Револуционарне гарде је била снажна, прецизна и професионална, навео је он и додао да свет треба да буде захвалан Револуционарној гарди након што је очувала безбедност у Ормушком мореузу.

Рохани је навео да уколико Американци прекрше поново ирански ваздушни простор са још једним дроном, биће им одговорено на исти начин.

 

EUR/RSD 117.5705
Најновије вести