Порошенко наредио тужбе против Русије због Керчког мореуза

КИЈЕВ: Председник Украјине Петро Порошенко наредио је министру правде Павелу Петренку да спреми тужбу против Русије због инцидента у Керчком мореузу, саопштено је из Порошенковог кабинета.
porosenko, fonet
Фото: FoNet

"Министру правде данас је дата наредба да заврши припреме за тужбу против Русије због овог акта агресије, како би они који су издали наређења били кажњени", рекао је Порошенко на састанку са породицама заробљених украјинских морнара, преноси ТАСС.

Украјински председник убеђен је да ће кијевски партнери такође предузети мере против оних који су заробили морнаре, наводи ТАСС.

"Тиче се оних који су их напали и оних који су их извели пред кобајаги суд. Цео свет би требало да одговори на овај инцидент. Нећемо дозволити да ико прође некажњено", рекао је Порошенко, додајући да на случају ради тим, међу којима има и страних адвоката.

Руске снаге су 25. новембра заплениле три брода украјинске морнарице у Керчком мореузу, између Црног и Азовског мора, наводећи да су нелегално ушли у руске територијалне воде. Том приликом ухапшена су и 24 украјинска морнара, међу којима је било и официра Украјинске службе безбедности.

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести