Полиција у Минску пуцала на људе

МИНСК: Белоруске специјалне снаге су из пушака сачмара пуцале на људе у Минску који су са балкона говорили демонстрантима где да се сакрију, јавља Спутњик.
1
Фото: Tanjug
"Поред метро станице ''Грушевка'' из полицијских аутомобила је излетела специјална полиција. Демонстранти су почели да беже. Са балкона околних зграда људи су викали где да се сакрију, а као одговор на то, на ''координаторе'' су неколико пута пуцали“, навео је дописник руске агенције.
 
Белоруско удружење новинара је саопштило да су ухапшена два пољска новинара.
 
Медији јављају и да је у центру града саобраћајца ударило возило, али да је он остао жив. У току је истрага. Нејасно је да ли овај инцидент има везе са протестима.
 
И у Гомељу се вечерас окупило стотинак људи. Возачи аутомобила им свирају, дајући тиме подршку. Неке девојке носе хризантеме. Међутим, није приметно присуство припадника полиције.
 
Протести су почели 9. августа, одмах након објављивања прелиминарних резултата председничких избора на којима је победио Александар Лукашенко. Од тада, свако вече се у већим градовима Белорусије окупљају присталице опозиције, док их полиција растерује, користећи сузаваца, гумене метке и шок бомбе.
EUR/RSD 117.5849
Најновије вести