Пленковић: Мањине остају део владајуће већине

ЂАКОВО: Премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да националне мањине у Хрватској уживају сва права која им припадају Уставом и уставним законом, да ће та права бити максимално поштована као и да су саборски посланици из реда мањина од самог почетка део владајуће већине и да ће то и остати.
Andrej Plenković Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Он је казао и да је изјава потпредседника СДСС-а Милорада Пуповца српској телевизији, о попуњавању Владе новим министрима, погрешно пренета у хрватским медијима, као и да је он дао "сасвим нормалан коментар" да ће се Влада Хрватске попунити када прођу нови избори и када буде нова седница Сабора, преноси Хина.

"Дакле, дезинформација која је овђе касније постала као некакава квазитачна вест, па онда питање који је уследило колеги Милијану Бркићу, довели су до ових некаквих коментара и евентуалних неспоразума. Оно што је јасно и што је мој став као председника ХДЗ-а и Владе - мањине у Хрватској уживају сва права која им припадају Уставом, уставним законом и бројним другим прописима", рекао је Пленковић у Ђакову.

Потпредседник Сабора и заменик председника ХДЗ-а Милијан Бркић изјавио је поводом излаве Пуповца да потпредседник СДСС и саборски посланик Милорад Пуповац и националне мањине неће одређивати састав Владе, као и "да је ово хрватска држава у којој, уз националне мањине које имају Уставом загарантована права, одлучују Хрватице и Хрвати". 

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести