Панама: У секташком ритуалу убијено седам, мучено 14 особа

ПАНАМА СИТИ:  Седам особа убијено је, а 14 је било изложено мучењу у једном верском ритуалу који је одржан у џунгли у Панами, а током кога је 10 вођа окружило људе, мучило их, тукло, спаљивало и секло мачетама, како би се "покајали за своје грехе".
panama-map Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

То се догодило на удаљеном ранчу где је направљена импровизована црква мало познате секте "Ново божанско светло", а када је полиција стигла хеликоптерима успела је да ослободи 14 чланова аутохтоне групе Нгабе Бугле који су били везани и ударани дрвеним штаповима и Библијама, преноси АП.

Полицију и тужиоца о догађају су обавестила три припадника групе који су успели да побегну и они су хоспитализовани у локалној болници.Према речима тужиоца, на ранчу су пронађени голи мушкарци и жене, као и мачете, ножеви и ритуално жртвована коза.

Два километра од ранча званичници су пронашли тела шесторо деце и једне одрасле труднице, а додаје се и да је један од осумњичених деда убијене деце.Како се наводи, реч је о релативно новој секти у тој области и сматра се да је деловала око три месеца.

Нгабе Бугле је највећа домородачка група, а област у којој живе је толико удаљена да су повређени морали да буду транспортовани хеликоптером.Међу повређенима су биле све саме труднице и неколико деце.

EUR/RSD 117.5840
Најновије вести