Нови протест миграната на Самосу

АТИНА: Мигранти смештени у прихватном центру на грчком острву Самос протестовали су данас, други дан, тражећи да им буде омогућено да напусте острво.
e
Фото: Tanjug (AP Photo/Petros Giannakouris)

Особље прихватног центра је напустило објекат, како би спречило потенцијалну ескалацију, а мигранти су изашли изван центра узвикујући "слобода".

Полиција је надгледала ситуацију и на крају вратила мигранте у центар, преноси АНА.

Мигранти су јуче организовали миран протест на централном тргу града Самоса, где су смештени пошто је у понедељак изгорео део прихватног центра у пожару који је букнуо током свађе становника.

Многи мигранти сада живе на отвореном у околини града.

Званичници општине источног Самоса кажу да су инциденти резултат пренасељености прихватног центра, у којем је смештено 4.000 хиљаде људи, иакоје објекат предвиђена за неколико стотина.

Дванаест азиланата различитих националности и старосне доби од 15 до 34 године ухапшено је јуче у вези са насилним инцидентима који су у понеђељак избили на Самосу и резултовали паљењем и уништавањем објекта.

Седам особа оптужено је за учешће у инцидентима, док се две особе оптужене за покушај убиства због употребе оштрих предмета током насиља.

Четири особе оптужене су за учествовање у сукобима, а једна особа је оптужена да је подметнула пожар.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести