Немци блокирају рачун општине Будва

ПОДГОРИЦА: Због дуга немачкој компанији "ВТЕ Отпадне воде", донето је решење о присилној наплати осам милиона евра од општине Будва, а од црногорске Централне банке је затражено да моментално блокира градски рачун.
budva becici
Фото: Youtube Printscreen

Јавни извршитељ је, према писању "Вијести", прихватио доказе компаније - 15 фактура које су од почетка марта 2017. до јуна 2018. достављене локалној управи на име уговорених обавеза за рад и одржавање постројења за третман отпадних вода у бечићком насељу Вјештице.

"Усваја се предлог извршног повериоца ВТЕ отпадне воде ДОО Будва, по основу веродостојне исправе - фактура са отпремницом или другим писаним доказом да је извршни дужники Општина Будва обавештен о насталој обавези", наводи се у решењу о принудној наплати.

Уколико дође до наплате, познато црногорско летовалиште могло би да се нађе у озбиљним финансијским проблемима, без новца за плате запосленима и за улагање, констатују "Вијести".

Из кабинета градоначелника Будве Марка Царевића подгоричком листу је речено проверавају да ли су овераване фактуре које су месечно пристизале од 9. марта 2017. до 11. јуна 2018. године, односно да ли их је локална управа прихватила.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести