Корбин: Учинићу све да спречим Брегзит без споразума

ЛОНДОН: Уочи састанка са британским посланицима, с којима би требало да разговара о тактици за избегавање Брегзита без споразума, лидер опозиционе Лабуристичке партије Џереми Корбин поручио је да ће урадити све што је потребно како би спречио да Велика Британија напусти ЕУ без споразума.
dzeremi korbin
Фото: Корбин прихватио одговорност за изборни неуспех партије фото: Јутјуб

Корбин је упозорио да би излазак из ЕУ без споразума оставио Британију "на милост и немилост председника Доналда Трампа и америчких корпорација".

"Борба за заустављање Брегзита без споразума није борба између ониих који желе да напусте ЕУ и они који желе да (Британија) остане чланица (ЕУ)", навео је Корбин у тексту за Индипендент. 

Он је додао да се води битка већине против мањине, која нелегално користи исход референдума како би они на врху било још богатији и моћнији. 

Зато ће, нагласио је, Лабуристичка партија учинити све што је потребно како би зауставила Брегзит без споразума, пренео је Ројтерс. 

Корбин се данас састаје са лидерима опозиционих партија како би с њима разговарао о начинима да се избегне Брегзит без споразума. 

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести