Клинтон: Асанж мора да одговара за оно што је урадио

ВАШИНГТОН: Бивша кандиданткиња демократа за председника САД Хилари Клинтон сматра да оснивач Викиликса Џулијан Асанж, који је јуче ухапшен у Лондону, "мора да одговара за оно што је урадио".
hilari-klinton Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Суштина је да он мора да одговара за оно што је урадио, барем за оно за шта је оптужен", рекла је Клинтонова, иначе и некадашња државна секретарка САД. Викиликс је објавио и-мејлове Демократске странке које су украли руски обавештајци током предизборне кампање 2016. године, што је нашкодило кампањи Клинтонове. 

Асанж је ухапшен јуче у Лондону, пошто му је влада Еквадора укинула азил.У еквадорској амбасади Асанж се налазио од 2012. године, како би избегао изручење Шведској која га терети за сексуално злостављање.

Асанж негира оптужбе и страхује да ће га Шведска предати властима САД, које га оптужују за обелодањивање војних и дипломатских докумената.

zen
12.04.2019 • 12:37
Kako je ova zena koja je kao drzavni sekretar , radnu prepisku skrivala na privatnom e-majlu, ostala nekaznjena? Uradila je prekrsaje iste tezine kao i Asanz, a nije kaznjena. Ona je uzasno svjetsko zlo, za razliku od Asanza, koji je sve zlo Amerike iznio i upoznao javnost sa stvarnim i istinitim cinjenicama. On nije lagao ni obmanjivao za razliku od nje. On je junak ove planete, ali ce ga to kostati i zdravlja i zivota uz kriminalne Britaniju i Ameriku.
Milan
12.04.2019 • 22:48
Jesi li ti pijan ili drogiran?
EUR/RSD 117.5860
Најновије вести