Ипсос: Китаровић изгубила подршку већине Хрвата

ЗАГРЕБ: Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изгубила је поверење већине грађана те земље, показује последње истраживање агенције Ипсос.
kitarovic, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Како се наводи у истраживању које је пренела Нова ТВ, хрватску председницу не подржава 52 одсто испитаника, 42 одсто је подржава, док шест процената испитаних грађана није желело да се изјасни.

У овом тренутку Колинда Грабар Китаровић може да рачуна само на већинску подршку бираца ХДЗ, тацније њих 81 одсто. 

Ово је најлошији рејтинг председнице од октобра 2017, наводи портал Индекс, подсећајући да је њен претходник Иво Јосиповић за свој рад у исто време свог мандата 2014. године, имао већу подршку. 

Иву Јосиповића тада је подржавало 59 одсто, а није га подржавало 34 процента испитаних, наводи Индекс. 

Колинда Грабар Китаровић је, међутим, и даље убедљиво прва на листи најпопуларнијих политицара, али и ту проценти опадају, наводи Индекс. Када је у питању популарност хрватских политичара, њу подржава 54 одсто, а не подржава 40 одсто испитаних. 

Градоначелник Загреба Милан Бандић је други на листи најпопуларнијих политичара, али далеко испод председнице. Његов рад подржава 36 одсто, а не подржава њих 57 одсто. 

Мислав Колакушић, који је био највеће изненађење избора за Европски парламент (ЕП) у Хрватској, када је као носилац независне листе освојио један мандат у ЕП, трећи је на листи најпопуларнијих политичара.

Према истраживању Ипсоса, он може да рачуна на 32 одсто подршке испитаника, док се 36 процената изјаснило да га не подржава.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести