И Француска и Немачка суочене са новим ударом КОВИД-19

ЛОНДОН: Поред Шпаније, која је због наглог пораста броја нових случајева КОВИД-19 ових дана у средишту пажње светске јавности, са истим проблемом суочавају се и Француска и Немачка.
korona  pix
Фото: Pixabay.com

Други дан за редом, број новозаражених у Француској јуче је премашио 1.000 људи, колико је приближно дневно износио у време када су у мају у тој земљи ублажене строге рестриктивне мере уведене због пандемије КОВИД-19, наводи ББЦ.

Премијер Жан Кастекс најавио је да ће путници који се враћају из било које од 16 држава сврстаних међу високо ризичне земље када је реч о опасности од заразе бити тестирани одмах по пристизању у Француску, али је истакао да из економских разлога жели да избегне повратак на потпуни карантин.

Власти у Француској - у којој је новим корона вирусом до сада заражено више од 217.000 људи, а број преминулих од КОВИД-19 укупно износи око 30.000 - становништву су препоручиле да не путују у шпански регион Каталонија, који бележи значајан пораст броја заражених.

У Немачкој, број новозаражених у петак је достигао 815, што је највећи дневни пораст у тој земљи од средине маја, док је јуче био такође висок - 781.

Како преноси ББЦ, немачки министар здравља Јенс Шпан најавио је да би влада могла увести обавезно тестирање за путнике који долазе из високо ризичних земаља, као што су САД, Бразил и Турска.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести