ЕУ планира нове санкције за кинеске компаније које сарађују са Русијом

БРИСЕЛ: Европска унија је предложила да се уведу нове санкције кинеским компанијама оптуженим за продају опреме која би могла да се користи за производњу наоружања и подршку руској ратној машинерији, пише Фајненшел тајмс (ФТ).
evropska unija, pixabay
Фото: Pixabay

Наводећи податке са копије листе санкционисаних предузећа, британски лист преноси да је у новом пакету санкција наведено седам кинеских компанија о којима ће разговарати надлежни у ЕУ, преноси Ројтерс.

ФТ преноси да списак санкција укључује две компаније из континенталне Кине - 3ХЦ Семикондуцторс и Кинг-Паи технолоџи, заједно са пет из Хонгконга- Сино електроникс, Сигма технолоџи, Асиа Пацифик линкс, Тордан индустри и Алфа трејдинг инвестментс.

Европска комисија није одмах одговорила на захтеве за коментар.

Неке компаније као што је Кинг-Паи већ су на америчкој листи санкционисаних под оптужбом да снабдевају више пословних ентитета руског војно-индустријског комплекса.

 

Сизиф
08.05.2023 • 12:31
Просто запањујуће! ЕУ продаје Украјини, страни у сукобу, тенкове и авионе а уводе санкције кинеским компанијама које Русији ,страни у сукобу, продају неке компоненте за израду оружја? Као да смо у "орвеловском" свету, кривац за продају оружја није кривац него је то онај који продаје неке "компоненте" које се могу употребити у изради оружја ! Како је социјал-дарвинизам у главама лидера колонојалних западних земаља снажно изражен и огледа се у свакој њиховој заједничкој одлуци !!
EUR/RSD 117.2072
Најновије вести