Ђукановић:Балашевић је био универзални уметник

ПОДГОРИЦА: Председник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је данас телеграм саучешћа поводом смрти Ђорђа Балашевића, за којег каже да је био велики човек и универзални уметник, који је обележио и улепшао једну епоху.
djukanovic
Фото: Tanjug/Predsedništvo CG

“Искрено ме ражалостила вест о изненадној смрти вашег драгог супруга и родитеља Ђорђа Балашевића...Ја сам остао без поузданог пријатеља, а Црна Гора без свог цењеног поштоваоца”, поручио је Ђукановић у телеграму породици Балашевић.

Навео је да су Балашевићево поетско и музичко дело све генерације широм бивше Југославије сматрале и сматрају својим.

“Уз Ђорђев непревазиђени шарм и непоновљиви дух и његове песме, које су биле саставни део свих наших радости, лакше смо подносили и заједничке изазове и несреће које су нас задесиле. Зато данас с вама заједно тугују Подгорица, Цетиње, Загреб, Сплит, Љубљана, Марибор, Сарајево, Скопље и многи други градови, једнако као и Нови Сад, док водећи светски медији обавештавају о његовој смрти”, навео је Ђукановић.

Према његовим речима, од нестанка Југославије ниједна личност није својим одласком тако побудила и повезала оно најбоље и најплеменитије међу људима на некадашњим заједничким просторима.

“Певајући са зебњом и кроз сузе и ''Само да рата не буде'', његову песму која изгледа постаде евергрин. Памтићу Ðорђа по много чему добром, и као пријатеља који ми је пре петнаест година упутио једно од најлепших, најсадржајнијих и најдражих писама које сам икада добио, отворено писмо које нажалост нимало није изгубило на актуелности, какво би и данас добродошло с тих страна....", навео је, између остлог Ђукановић, пренео је подгорички портал ЦдМ.

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести