Амерички дипломата убио супругу која је требало да ради у амбасади у Србији

ВАШИНГТОН: Амерички дипломата Џејсон Риф убио је супругу Лолу Гуломову и потом извршио самоубиство, а према писању америчких медија, окидач је било сазнање да је она прихватила четворогодишњи мандат у амбасади САД у Београду и да је планирала са собом да поведе децу.
usa zastava, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Брачни пар је био пред разводом који је требало и званично да се оконча у петак. До тога, међутим, није дошло.
Пре заказаног саслушања, полиција је добила позив да се нешто чудно дешава у кући пара у близини америчког универзитета на северозападу Вашигтона. Када су дошли у кућу, полицајци су затекли Рифа (51) који је пуцао себи у главу, док је у другој просторији лежало беживотно тело његове супруге Лоле Гуломова (45).

Верује се да ју је Риф усмртио пре него што је пресудио себи, пише "Вашингтон пост", а преноси Блиц.
Судски списи показују да се Риф разбеснео када је сазнао да је Гуломова прихватила четворогодишњи мандат у Београду, почевши од лета 2020. и да је намеравала са собом да поведе њихове две ћерке.

Гуломова и Риф били су дипломате и често су путовали заједно. Упознали су се на Универзитету за напредне међународне студије "Џонс Хопкинс" и венчали су се 2000. године. Имали су две ћерке, за које полиција каже да нису биле код куће током пуцњаве.
Брачни проблеми пара почели су 2015. године, након што су се вратили са последњег заједничког задатка у иностранству. На крају, Гуломова је поднела захтев за развод.

Судија је у марту одобрио развод брака након што је Риф више пута пропустио саслушања и дао јој старатељство над децом. Међутим, заказано је још једно рочиште како би био саслушан Рифов нови адвокат, који је оспорио одлуку суда рекавши да његов клијент није добио адекватно обавештење.

Гуломова је рођена у Таджикистану, где се некада бавила плесом. Према речима пријатеља, њена породица живела је широм света, а сестра у Њујорку. У биографији коју је доставило Министарство трговине наводи се да је помагала жртвама урагана Катрина, док се касније придружила НАСА. Једно време боравила је у америчкој амбасади у Москви, где је помагала рад Међународне свемирске станице.

EUR/RSD 117.5255
Најновије вести