Амбасадорка САД у ЦГ: Дијалогом свих страна избећи насиље

ПОДГОРИЦА: Поштовање демократских процеса и обезбеђивање услова за слободне и фер изборе темељи су демократије, поручила је амбасадорка САД Џуди Рајзинг Рајнке.
zastava sad
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Она је на званичном Твитер налогу изразила забринутост поводом данашњих дешавања у Будви.

Рајзинг Рајнке позвала је све партије на дијалог, како би се избегли ескалација, насиље или употреба силе, наводи РТЦГ.

Недавно смењени председник Општине Будва Марко Царевић, председник Скупштине Општине Будва Крсто Радовић и остали функционери Општине Будва пуштени су на слободу, након што их је полиција јутрос привела испред зграде Општине.

Из полиције је саопштено да су у Будви јутрос ухапшене 23 особе због спречавања полицијских службеника у вршењу службене радње.

Са слободе се бране 22 особе.

ЕК позива на спуштање тензија и дијалог у Будви

БРИСЕЛ: Европска комисија позвала је на спуштање тензија и проналазак одрживог решења у општини Будва.

"ЕУ помно прати развој догађаја у Будви. Позивамо институције за спровођење закона на суздржаност и позивамо све стране да смање тензије", саопштено је у Комисји.

Поводом драмтичних сцена које данас долазе из црногорске општине Будва у Бриселу позивају на поштовање владавине права и дијалог.

"ЕУ позива све политичке актере да покажу поштовање владавине закона и демократских принципа и да кроз дијалог и у духу међусобног поштовања пронађу одрживо решење тренутне ситуације у општини Будва", наводи се у Комисији.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести