Вучић ватерполистима: Хвала што сте најбољи

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић захвалио се данас ватерполистима, који су освојили, четврти пут заредом, титулу европског првака, рекавши да су донели велику радост Србији, али и Србима широм света.
v
Фото: Tanjug

Вучић је, на пријему за ватерполо репрезентативце, који су освојили златну медал?у на Европском првенству одржаном у Барселони, рекао да није научио на говоре који су много лепи, али да су ватерполисти људи који увек Србији доносе највише.

"Ако смем да цитирам Душана Мандића и Андрија Прлаиновића донели сте радост не само Србији, већ нашем народу где год живи, у Црној Гори, Републици Српској, на целој земаљској кугли. Хвала свима који нису рођени у Србији, а који играју за свој народ и своју Србију. Хвала свима који сте се толико срчано борили за наше боје - црвено, плаво, бели дрес. Иако у базену нема дресова, он вам је у срцу и глави“, рекао је председник.

Вучић је захвалио што су ватерполисти „најбољи“, и што, иако немамо новца колико имају многи други, њима то не представља препреку да буду најбољи и највећи у целом свету.

„Четири пута заредом освојити европску титулу није само нека прича, већ прича о промени менталитета, победничког, у нечему на шта ми у Србији нисмо увек научили. То може само уз огроман труд, велики рад, огромну енергију и амбицију“, казао је он.

Захвалио је селектору и репрезентативцима што се редовно одазивају позиву националне селекције, и што им никада није тешко да се окупе и боре за своју земљу.

Фото: Tanjug

"Многима од нас сте донели радост. Свако од нас се одмара, а једино сте ви ти који се никада не одмарате. И када нисте у клубовима имате посла са националним тимом. Донели сте огрому радост нашој земљи, посебно у тренуцима када није лако бити ни Србин, ни држављанин Србије. Не мислим на економске прилике које су свакако боље него раније, већ на све што се збива око нас“, истакао је он.

Вучић је казао да очекује од ватерполиста, иако је незахавално рећи, „увек још више, иако нема више и даље“, да врате титулу светског првака, и сачувају титулу олимпијског победника“.

Рекао је да ће држава да учини колико може да им помогне у томе.

С тим у вези је подсетио да је донета одлука да се покрије базен у Врњачкој бањи, где могу да тренирају.

Такође је пренео да је данас на влади донета одлука о „ономе што припада“ репрезентативцима, додајући да Србија, онолико колико може награђује своје шампионе.

Казао је да је, пре него што је почео Европски шампионат, разговарао са челницима Ватерполо савеза, додајући да ће држава дати више новца него икада тог спортској организацији, очекујући да они врате одмах дугове из прошлости, и да могу нормално да раде, развијају и улажу у ватерполо спорт у земљи.

Захвалио се и породицама играча због одрицања које су поднеле због припрема и такмичења.

Фото: Tanjug

"Србија је била и биће увек уз вас. Гледаћемо да у складу са својим могћностима на време, без кашњења испуњавамо своје обавезе и у већем обиму него раније. Живела Србија, још победа желим“, поручио је председник.

Капитен репрезентације Србије Филип Филиповић истакао је да су ватерполисти своје речи и дела показали у базену, а пре свега су показали како се игра, бори и како се бране боје Србије.

Он је захвалио у име екипе и стручног штаба председнику на пријему и на пруженој помоћи и на свему што ће, како је рекао, тек учити за репрезентацију и најтрофејници српски спорт у историји.

"Једино што могу да обећам - да ће ови момци, заједно са мном, потрудити да оправдају поверење и средства која ћете, сигуиран сам, уложити на набољи могући начин како бисмо били конкурентни у на Олимпијади у Токију 2020. године. Толико од нас, а после тога долазе млађи", рекао је Филиповић.

Филиповић је председнику Вучићу поклонио ватерполо лопту са потписима свих играча и капицу са бројем 10, бројем који капитен носи.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести