Савић саопштио списак ватерполиста за Светску лигу

БЕОГРАД: Селектор мушке ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић саопштио је списак играча на које ће рачунати на завршном турниру Светске лиге који почиње у петак, 22. јула, у Стразбуру.
Dejan Savic/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Србију ће на турниру у Француској представљати: Димитрије Ристичевић (Панатинаикос), Милан Булајић (Валис), Радомир Драшовић (Нови Београд), Лука Пљеванчић (Радницки), Ђорђе Вучинић (Нови Београд), Виктор Рашовић (Нови Београд), Никола Лукић (Раднички), Немања Вицо (Раднички), Ђорђе Велкић (Ортиђа), Богдан Гавриловић (Раднички), Гаврил Суботић (Црвена звезда), Огњен Стојановић (Шабац), Марко Радуловић (Раднички), Василије Мартиновић (Нови Београд), Вук Милојевић (Црвена звезда) и Филип Бранковић (Раднички).

Због здравствених разлога селектор није могао да рачуна на Лазара Добожанова (Раднички) и Владимира Мишовића (Црвена звезда).

Србија ће у А групи играти са Црном Гором 22. јула (18.00), Шпанијом 23. јула (16.00) и Аустралијом 24. јула (16.00). У Б групи такмичиће се Италија, Канада, САД и Француска.

"Још раније смо одлучили да у Стразбур због напорне сезоне не водимо Страхињу Рашовића, Душана Мандића, Николу Јакшића, Саву Ранђеловића и Ðорђа Лазића док је Бранислав Митровић у Будимпешти, такође по договору завршио акције за ово лето", рекао је Савић за сајт Ватерполо савеза Србије и додао:

"У години изузетно згуснутог календара у Стразбуру ћемо одиграти са овим тимом најбоље што можемо, да и ови играцви осете заједно ово такмичење. Преостали део екипе са голманима Добожановим и Мишовићем ће од 21. јула наставити припреме за Европско првенство у Сплиту".

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести