У Суботици почиње Војвођанска златна рукавица

Од данас (среда) до 12. јула Суботица ће бити у знаку бокса. У овом граду одржаће се 33. Војвођанска златна рукавица, која од постанка има међународни карактер и налази се у А категорији

светске и европске аматерске боксерске асоцијације. На рингу ће бити борци у конкуренцији младих, узраста 17 и 18 година. На ринг ће се попети 134 дечака и 44 девојке из 24 земље.Сем из наше селекције,  за трофеј ће се борити такмичари  Јерменије, Аустрије, Бугарске, БиХ, Канаде, Кинеског Тајпеха, Хрватске, Кипра, Француске, Мађарске, Казахстана, Литваније, Летоније, Македоније, Норвешке, Пољске, Русије, Шкотске, Словачке, Словеније, Украјине, САД и Велса.

Томислав Антељ, савезни тренер младих, у нашу селекцију позвао је  ове боксере:Вељка Глигорића (49 кг), Себастијана Шаћирија (52), Данијела Грмушу (64), Томислава Макића (69), Мирка Митровића (75) и Угрена Угреновића (81). Његов колега из женске репрезентације Марко Тубић одлучио се за Андреу Милошевић (48), Дајану Видовић (54) и Дарију Хаyић (57).

Данас (среда) у 15 часова турнир ће почети елиминационим борбама, које су на програму и сутра од 11 до 13 и од 16 сати. У петак су на програму четвртфинала од 11 до 13 и од 16 часова. Субота је резервисана за полуфинала у истом термину као и претходног дана. Финални окршаји одржаће се у недељу од 12 часова.

М. П.

 

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести