Надал: Тешко да ће ме неко достићи у Паризу

Рафаел Надал је упоредио себе са Новаком Ђоковићем и Роџером Федерером.
nadal, fonet
Фото: FoNet

Освајач 19 гренд-слем трофеја је, уз поменуту двојицу, у конкуренцији да на крају каријере постане највећи тенисер свих времена (ГОАТ). Рафу то, ипак, не интересује претерано, као ни укупан број слемова.

- Данас се налазимо у ситуацији да Федерер има 20, ја 19, а Ђоковић 16 (гренд-слемова). Волео бих да завршим с активним играњем као тенисер с највише титула, али нисам тиме опседнут. Мени је фокус увек био на томе да играм што дуже - казао је Надал за „Диарио де Мајорка”.

Тридесеттрогодишњи Шпанац говорио је и о амбицијама током каријере.

- Здрава амбиција је добра, прекомерна је лоша, као и све остало у животу, јер може да изазове фрустрације, завист, несрећу... То имам на уму и доста сам срећан. Ако они буду имали више титула од мене, то ће бити  због тога јер су били бољи.

Потом је “бик с Маљорке” поновио нешто што смо од њега чули пуно пута:

- Не можете да се нервирате јер комшија има већу кућу од вас или бољи телефон. Ја сам задовољан јер сам остварио све чему сам тежио.

Надал је Ролан Гарос освојио 12 пута, чиме је апсолутни рекордер, али и даље не би дао једну титулу у Паризу за још једну на Вимблдону, којих има „само” две.

- Не бих дао Ролан Гарос за још један Вимблдон. Освојити га 12 пута је нешто изузетно, посебно. Ја сам то урадио, а нормалан сам човек, тако да је могуће да то уради и неко други, али је потребно бити свестан да је ту бројку јако тешко достићи и да нико неће успети да ме престигне пре него што напустим овај свет - закључио је Рафаел Надал.

EUR/RSD 117.5912
Најновије вести