Дејвис куп: Србија у баражу са Узбекистаном

ЛОНДОН: Тениска репрезентација Србије гостоваће Узбекистану у баражу за пласман на завршни турнир Дејвис купа наредне године, одлучено је данас жребом у седишту Међународне тениске федерације у Лондону.
Dejvis kup tim Srbije/Fonet
Фото: FoNet

Меч је на програму 1. и 2. фебруара наредне године. Првог дана играју се два сингла на два добијена сета, у суботу је најпре на програму дубл, а потом преостала два сингла.

Од наредне године почиње нови систем такмичења у Дејвис купу, који подразумева квалификациону рунду из које ће 12 националних селекција ићи на завршни турнир, који је на програму у новембру.

Поред 12 екипа из квалификација, на завршном турниру ће ушествовати репрезентације које су ове године играле у полуфиналу Дејвис купа - Француска, Хрватска, САД и Шпанија - као и две селекције које добију специјалну позивницу ИТФ, а већ се зна да ће то 2019. бити Велика Британија и Аргентина.

„Мислим да нам је добар жреб и да смо фаворити. Надам се да ћемо бити у што јачем саставу у Узбекистану и да ћемо обезбедити пласман на завршни турнир у Мадриду, рекао је селектор нашег тима Ненад Зимоњић.

Најбољи тенисер из Узбекистана је Денис Истомин, али је он и једини који је довољно добро рангиран да учествује на јачим турнирима.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести