Агаси: Новак највеликодушнија особа, тренирам га из задовољства

РИМ: Нови тренер Новака Ђоковића, Андре Агаси, потврдио је у интервјуу за италијански „Скај“ да није узео новац за сарадњу са српским тенисером.
andre agasi
Фото: Youtube Printscreen

Агаси, који је пре неколико недеља почео да тренира Ђоковића, истакао је да то чини само из задовољства и чињенице да би повратак на врх много значио за светски тенис.

Новак је највеликодушнија особа коју сам икада упознао. Заслужује много више у тенису и гарантовао сам му да ћу учинити све да му помогнем да то оствари, рекао је Агаси.

Агаси је познат као човек који је после великих успеха доживео пад, али успео да се врати у сам врх тениса, преноси Б92.

Мој однос са тенисом је био пун љубави и мржње. Као дете сам почео да се осећам лоше у себи, јер сам видео шта тенис чини мојој породици. Осетио сам се одбаченим, а као дете сам морао да напустим дом како бих успео. Мрзео сам тенис докле год нисам преузео контролу над својим животом.

Написао сам књигу како бих рекао себи, како бих разумео свој живот и живео га са друге тачке гледишта, навео је Агаси.

Он је потом описао како је изгледала „борба“ са спортом којим се бавио, као и притиском строгог оца. 

Код куће смо имали једноставно правило - устанеш, играш тенис, па онда переш зубе. Тим редом. Школа није била превише важна, тенис је био најбржи начин да се оствари „амерички сан“. Била је то опсесија мог оца. Он је био математичар који је тенис видео као геометрију. Док је лежао у кревету, на плафону је замишљао схему која представља тенис. О томе нико никада није размишљао. Научио ме је да рађење било чега осим тениса не долази у обзир, казао је Агаси.

Уследио је одлазак у академију Ника Болитијерија, једну од најбољих на свету. 

Био сам натеран и нисам то видео као добро решење. Био сам љут на све. Са 13 година сам отишао на академију где је тенис изнад свега. Било је правила, али није било старијих који би нас контролисали. Били смо тинејџери који су веровали оном поред себе, рекао је Агаси.

Ипак, каријеру је завршио као један од најуспешнијих тенисера свих времена, али постоји неко још бољи - његова жена Штефи Граф. 

Не смем да ставим своје трофеје у кућу, јер би то учинила и моја супруга, а онда би ме било срамота. Њу поштујем због свега што је урадила, невероватна је особа и много сам научио од ње, закључио је Агаси. 

EUR/RSD 118.0507
Најновије вести