Спорт - Шах

Спорт / Шах Преминула вишеструка шампионка у шаху Милунка Лазаревић
БЕОГРАД: Вишеструка шампионка у шаху велемајстор Милунка Лазаревић преминула је у 87. години, саопштио је Шаховски савез.
Спорт / Шах Финале Првенства Новог Сада: Синиша Ремецки водећи
У организацији Шаховског савеза Новог Сада и Новосадског шаховског клуба у просторијама НШК-а одржава се традиционално, 87. Првенство Новог Сада под називом “3. Меморијал Жарка Поповића”.
Спорт / Шах 26. пут Војвођански фестивал младих
Шаховски савез Војводине организује 26. Војвођански шаховски фестивал младих, који ће се одржати у Новом Саду од 25. до 30. децембра.
Спорт / Шах Промена термина акције „Шах у школе”: Турнир у суботу 22. децембар
Традиционални појединачни Дечји шаховски турнир у оквиру акције „Шах у школе – деца вас моле“ померен је за суботу 22. децембар.
Спорт / Шах У Новом Саду редовна Скупштина ШСВ
На петој седници Управног одбора Шаховског савеза Војводине донета је одлука да се редовна Скупштина Шаховског савеза Војводине одржи у недељу 23. децембра у Новом Саду с почетком у 12 часова.
Спорт / Шах Хрватска шахисткиња преминула усред партије
ЗАГРЕБ:Хрватска шахисткиња Марина Зелић (71) преминула је од срчаног удара усред меча који је играла на турниру у оквиру Трећег Меморијала Крунослава Хулака. 
Спорт / Шах У Бачкој Паланци по трећи пут ове године „Рапид Гимназијалац”: Милан Поповић најуспешнији
Шаховски клуб Гимназијалац из Бачке Паланке организовао је трећи овогодишњи, а први рејтинговани, турнир у убрзаном шаху под називом Рапид Гимназијалац.
Спорт / Шах Анализиране партије: Лекција из Ловчевог отварања
Нови Сад је у новембру био поприште неколико изузетно јаких велемајсторских турнира који су одржани у хотелу Фонтана и на којима је наступио велики број играча са чак три континента.
Спорт / Шах У сусрет стогодишњици НШК-а: Реванш меч с младим надама Турске
У сусрет стогодишњем јубилеју, који ће Новосадски шаховски клуб прославити 12. фебруара 2022. године, овај наш најстарији шаховски клуб, у сарадњи са Шаховским савезом Новог Сада, организовао је други по реду меч између искусних новосадских играча и младих нада Турске.
Спорт / Шах Међународни цугер у Бачкој Паланци: Поповић најбољи
У Бачкој Паланци одржан је Међународни брзопотезни шаховски турнир за месец децембар.
Спорт / Шах ШК „Дневник“ и дечји ШК „Капабланка 1992” организују јубиларни турнир Шах у школе
Новосадски клубови „Дневник“ и Дечји шаховски клуб „Капабланка 1992“, уз техничку сарадњу са ШС Новог Сада и Новосадским шаховским клубом, у суботу 8. децембра организују 25. јубиларни дечји турнир „Шах у школе“.
Спорт / Шах Велики успех младих Војвођана на турниру за кадете у Батајници
На традиционалном турниру за кадете у Батајници, који већ годинама представља државно првенство „у малом”, најбољи шахисти из Војводине су по ко зна који пут остварили изузетан успех.
Спорт / Шах Одржан Рођендански турнир Новосадског шаховског клуба Даме
Шаховски клуб „Даме” из Новог Сада је поводом седме године постојања и уједно обележавања Дана шаха у Војводини организовао позивни дечји турнир - Седми рођус 2018.
Спорт / Шах Турнир у Змајеву: Петковићу пехар
У Змајеву је одигран рапид турнира -“Меморијал Владимир Михић”. У конкуренцији се нашло 37 шахиста и једна шахисткиња,одиграно је седам кола по Швајцарском систему , а темпо игре био је 15 минута за партију.
Спорт / Шах ОП Срема у убрзаном шаху: Мандић први, Секулић други
У Шиду била је одржано Отворено појединачно првенство Срема у убрзаном шаху.
Спорт / Шах У Оџацима: Давидов најбољи омладинац
У Оџацима је одржан међународни рапид турнира. Учествовало је 76 играча из Кине, Индије, Монголије, Мађарске, Хрватске, Македоније и Србије.
Спорт / Шах Рапид турнир у Бачкој Паланци: Добривој Поповић победник
У организацији ШК Бачка Паланка одржан је рапид туирнир на коме је учествовало 18 играча.  Одиграно је седам кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре био је 15 минута за сваку партију.
Спорт / Шах ЕКИПНО ПРВЕНСТВО ВОЈВОДИНЕ ЗА ЖЕНЕ Победник Новосадски шаховски клуб
Одмах по завршетку Друге лиге Србије–група Војводина у шаху за мушкарце, настављена су лигашка надметања у женској конкуренцији на традиционалном, 24. Екипном првенству Војводине за жене.
Спорт / Шах Нафтагас поново прволигаш
Спуштена је завеса на овогодишњем такмичењу Друге лиге Србије – група Војводина у шаху за мушкарце, која је одржана у хотелу Фонтана у Новом Саду.
Спорт / Шах У Новом Саду у току Друга лига Србије: Нафтагас већ слави
Друга лига Србије – група Војводине за мушкарце ове године се игра у хотелу “Фонтана” Новом Саду.
EUR/RSD 118.4426
Најновије вести