СП ДАНСКА-НЕМАЧКА Перуничић: Циљ други круг

БЕРЛИН:  Рукометна репрезентација Србије мечом против Русије у Берлину сутра започиње наступ на Светском првенсту, на коме је, према речима селектора Ненада Перуничића, главни циљ пласман у други круг иако је екипа знатно подмлађена.
Rukometasi Srbije na treningu/RSS
Фото: Рукометни савез Србије

Перуничић, као играч освајач две светске бронзе са националном селекцијом, каже да ће све осим тога бити неуспех и његова одговорност.

"Пролазак у други круг је наша амбиција. Све што би било другачие је моја одговорност и велико разочарање за мене и за све играче. Нисмо гледали слабије или јаче противнике, увек ће бити исти приступ. Немамо право на другачије размишљање", рекао је Перуничић, а преноси РШ.

Како је нагласио, без обзира што има доста младих играча то не значи да имају време."Ови момци су добили прилику коју морају да поштују. Морају одмах да покажу због чега су ту.Порази су моји порази, а победе су победе играча".

Победу прижељкује већ у првом мечу против Русије.

"Лепо је доћи после толико година на једну овако велику сцену. Играчи су свесни да ми овде нисмо дошли да бисмо се само, ето тако, појавили. То им је потенцирано, имамо амбицију већ од прве утакмице са Русијом у којој желимо победу".

Крилни рукометаш Немања Илић, један од искуснијих у тиму, са нестрпљењем чека дуел са Русима.

"Момци су узбедуђени, жељни играња, свако првенство је ново доказивање. Кроз маглу се сећам прошлог дуела са Русима, јако битна утакмица је и сада, иако фокус не сме да буде само на њима. Биће тешко, водиће се велика борба за треће место, а покушаћемо да искористимо шансу и против Француза и Немаца", рекао је Немања Илић.

Очекује се да ће хала у Берлину бити попуњена до последњег места."Сигурно ће бити лепо, Немачка је земља рукомета и чека нас фантастична атмосфера. Надам се да ћемо одговорити на најбољи начин", закључио је он.

Утакмица између Србије и Русије игра се сутра од 18 сати.

У истој групи су још домаћин Немачка, бранилац трофеја Француска, Бразил и Уједињена Кореја, а три најбоља иду у други круг.

Програм

Петак

Група А (Берлин)

Србија – Русија                 (18)

Бразил – Француска         (20.30)

Група Б (Минхен)

Јапан – Македонија          (15.30)

Исланд – Хрватска             (18)

Бахреин – Шпанија             (20.30)

Група Ц (Хернинг)

С. Арабија – Аустрија         (18)

Тунис – Норвешка               (20.30)

Група Д (Копенхаген)

Ангола – Катар                    (15.30)

Аргентина – Мађарска        (18)

Египат – Шведска                (20.30)

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести