Обрадовић: Ситуација је таква, не вреди кукати

БЕОГРАД: Женска рукометна репрезентација Србије обавила је тестирање на КОВИД19 на почетку припрема у ЕХФ недељи, коју ће провести у тренажном процесу у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.
ljubomir obradovic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Селектор Љубомир Обрадовић морао је током прошле недеље, услед ситуације везане за пандемију корона вируса, да промени првобитни списак на коме сада нема већине девојака на које је рачунао.

"Тестирали смо се, чекамо резултате. Пратимо мере Кризног штаба и све препоруке. Знамо сви шта нам је чинити. План је промењен, само неке од сениорки су ту са нама. Препоруке клубова, француских, румунских и мађарских су да девојке не иду на окупљање, јер им следи изолација од 15 дана по повратку. Прете и да це им смањити плату, кажњавати, тако да сам рекао девојкама да немамо право да их стављамо у незгодну позицију иако је обавеза у ЕХФ недељи да клубови морају да пусте девојке. Одлучили смо да девојке не буду кажњене, нико ништа не добија са таквим исходом", рекао је Обрадовић за сајт РСС.

"Доћи ће Којић и Рисовић у среду из Љубљане, видим да је сада са Словенијом нормализована ситуација, тако да ту не би требало да буде проблема. Позивали смо и резерве, с тим што и ту има доста проблема. Неки моћници, директори клубова јављају се у име девојака да не могу да дођу због обавеза на факултету, а знамо да је школа онлајн, може и одавде да се ради, јако је добра веза. Постоје и ту проблеми, тако да нам је то то у овом тренутку", рекао је Обрадовић и додао да ће и јуниорска репрезентација бити у исто време на окупљању у Пазови.

Репрезентација се није окупила од децембра 2019. када је завршено Светско првенство у Јапану због пандемије корона вируса, а ново такмичење је очекује већ у децембру у Норвешкој.

"Окупљамо се од такмичења до такмичења. Урадићемо доста ствари и урадили смо до сада. Нисам беспомохцан у том погледу. Не вреди кукати. Да вреди, кукали би сваки дан. Немамо јасан став ЕХФ око ове ситуације. Мађари и Румуни се окупљају, а не пуштају наше играчице. Знамо да има доста позитивних девојака тамо. Ако се оне окупљају, зашто ми не можемо? Како то иде, ко то да нам појасни", закључио је Обрадовић.

Рукометашице Србије на окупу ће бити до наредне суботе.

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести