Српски рвачи донели пет медаља из Румуније

БЕОГРАД: Рвачка репрезентација Србије освојила је једну златну и четири бронзане медаље на турниру "Јон Корниану и Ладислав Симон" у грчко-римском и слободном стилу, који је одржан у Румунији, саопштио је Рвачки савез Србије.
r
Фото: wrestling-serbia.org.rs

Наша селекција је екипно освојила треће место на турниру у Румунији.

Златна медаља је припала Зурабију Датунашвилију, који је тријумфовао у категорији до 87 килограма. Он је у квалификацијама прво победио Казахстанца Бурзхана Мусина 7:1, а потом је у четвртфиналу савладао Кинеза Хаитаоа Киана 9:0. Српски рвач је у полуфиналу био бољи од Гурамија Кецурианија 3:1, а Датунашвили је у финалу победио Робертија Коблиашвилија резултатом 5:0.

Виктор Немеш је у категорији до 77 килограма освојио бронзу победивши Бека Мамукашвилија из Грузије резултатом 12:1. Себастијан Нађ је освојио бронзу у категорији до 67 кг, а у борби за треће место победио је Казахстанца Данијара Каленова резултатом 4:1. Михаил Каџаја је у категорији до 97 кг победом над Шанге Жангом из Кине резултатом 5:3 стигао до бронзане медаље. Борис Петрушић је освојио бронзу у категорији до 130 кг победом над домаћим рвачем Геаном Алијем резултатом 5:2.

Пресрећан сам што смо постигли овакве резултате за Србију. Пет медаља са једног такмичења је стварно огроман успех и показатељ да је наш систем тренирања, рада и припремног процеса победнички. Сва ова такмичења су тестови које успешно пролазимо до Светског првенства у Београду које ће бити одржано од 10. до 18. септембра, а на ком се надам да ћемо показати максималну фокусираност, снагу, издржљивост и тактику, изјавио је Датунашвили.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести