На „Дану кајака“ проглашени најбољи: Лауреати Милица Старовић и Марко Томићевић и Миленко Зорић

Кајакашки савез Србије на традиционалном „Дану кајака“ у свечаној сали хотела „Мажестик“, прославио је још једну успешну годину и наградио најуспешније у 2018. години и поставио амбициозне планове за предстојећу годину.
tomicevic, nisovic, zoric, kss
Фото: Tomićević, Nišović, Zorić, foto: KSS

Најуспешнији у категорији слалома је клуб Ибар из Краљева, категорији спуста најбољи су били такмичари Дрине из Бајине Баште, док је најуспешнији клуб у категорији спринт Зорка из Шапца. Најуспешнији тренер у сезони на измаку је Урош Павловић.

У појединачним категоријама, награде за најбоље младе спортисте добили су Жељана Петровић и Бојан Зделар. У сениорској конкуренцији, међу дамама, најуспешнија је Милица Старовић, док су у мушкој конкуренцији најбољи у 2018. години Марко Томићевић и Миленко Зорић.

Фото: Milica Starović i Mirko Nišović, foto: KSS

Председник Кајакашког савеза Србије, Мирко Нишовић, није крио задовољство завршеном сезоном:

„Имам ту част што из године у годину у децембру могу да кажем да је година била успешна. У 2018. наши репрезентативци освојили су 24 медаље на великим међународним такмичењима у свим узрасним категоријама. То нам с правом даје самопоуздање да ће се и у наредним годинама наставити низ одличних резултата. Иза нас је и још једно успешно одржано међународно такмичење. На овогодишњем Европском првенству за сениоре угостили смо више од хиљаду такмичара из 40 земаља и за организацију смо добили највише оцене Европске асоцијације, али и свих тимова који су се такмичили на Ади Циганлији“, нагласио је у поздравном говору Нишовић.

Председник Кајакашког савеза Србије, Мирко Нишовић, доделио је захвалнице институцијама и појединцима чија свесрдна подршка је помогла да Европско првенство за сениоре буде најбоље организовано такмичење: Министарствоу за омладину и спорт, Олимпијском комитету Србије, Граду Београду, Анти-допинг агенцији, Заводу за спорт, ЈП Ада Циганлија, али и осталим савезима и медијима.

Председник Нишовић је нагласио и да су такмичари већ почели припреме за наредну сезону:

„Како то увек бива, нема времена за одмор јер је пред нама предолимпијска година која је увек најтежа и у августу 2019. нас очекује борба за визе за Олимпијске игре у Токију. Наши момци и девојке већ су почели да раде пуном паром како би врхунац сезоне дочекали у најбољој форми и успели да изборе што више места у олимпијском тиму“, нагласио је Нишовић.

Кајакашки савез Србије на овогодишњем „Дану кајака“ и званично је испратио Оливеру Молдован у спортску пензију.

Фото: Olivera Moldovan i Mirko Nišović, foto: KSS

У дугачкој и богатој каријери Оливера Молдован забележила је низ резултата: на Светским првенствима освојила је бронзану медаљу у К2-200 2013. у Дуизбургу, док је 2014. године у Москви у К2-500 освојила сребро. На шампионатима Европе освојила је две бронзане медаље: у К2-500 у Бранденбургу 2014. године и у К2-200 у Рачицама 2015. На првим Европским играма у Бакуу 2015. године освојила је сребрну медаљу у К2-200. Са Универзијаде из Казања 2013. године вратила се са две медаље: сребрном у К2-200 и бронзаном у К2-500, док је на Светском универзитетском првенству 2010. године у Познању освојила две сребрне медаље, у двоседу на 200 и 500 метара. У богатој каријери, у којој је оставила дубок траг како у српском тако и у светском кајаку, Оливера је бранила боје Србије и на Олимпијским играма у Лондону 2012. као и у Рио де Жанеиру 2016.

EUR/RSD 117.4673
Најновије вести