Милица Гардашевић учествује на сениорском светском првенству у Београду

Ове године атлетичарка Милица Гардашевић четири пута је поправљала лични рекорд у скоку удаљ у дворани (6,56 м, 6,63 м, 6,66 м и 6,69 м). Новосађанка је на тај начин наставила тамо где је стала прошле сезоне на отвореном, када је имала континуитет добрих остварења. Сада је ученица Марка Милинкова и чланица АК Војводина из Новог Сада успела да направи још један велики корак у каријери – изборила је пласман на Светско првенство у дворани у Београду (18-20. март), прво сениорско. До сада је учествовала на европским у овој конкуренцији, на отвореном у Берлину 2018. (21. место) и под кровом 2019. у Глазгову (11. место). 
1
Фото: САС

Јуниорска шампионка Европе и власница бронзе са ЕП за млађе сениоре скочила је почетком седмице 6,69 метара на Београдском атлетском митингу, што јој је апсолутни лични рекорд и тако је постала власница 12. најбољег резултата у свету ове сезоне, а на планетарној бодовној ранг листи заузела је 16. позицију, која јој је донела и визу за смотру у “Штарк арени”.

Као представница домаћина, Милица није могла да добије вајлд карту, јер је Ивана Вулета већ у истој дисциплини имала остварену норму (6,80 м). 

– Било је јако тешко наћи се на овом шампионату, јер само шеснаест најбољих на свету може да учествује. Није било друге опције, него да се Милица избори за место у Београду. То је већ само по себи велики успех, такорећи, прошла је квалификације и на реду је финале. Велики је таленат, сјајан такмичар и можемо од ње да очекујемо висок пласман на овом светском првенству. Сазрела је, константно напредује и има простора да скочи и даље од тренутног личног рекорда – истакао је тренер 24-годишње скакачице удаљ Марко Милинков. 

Презиме Гардашевић већ је било на стартним листама неких од највише рангираних међународних митинга на којима су јој резултати добро бодовани, а и конкуренција јој је била и те како јака, па јој супарнице у “Штарк арени” неће бити непознаница. 

– Углавном је скакала са свим девојкама које ће бити у Београду. Сретала се с њима на многим јаким такмичењима и осећа се комфорно у таквом окружењу – рекао је Милинков. 

Тако се поклопило да је Милици прво сениорско светско првенсто баш у Србији, па ће моћи да рачуна на велику подршку са трибина. 

– То ће јој бити ветар у леђа и додатни плус – додао је Марко Милинков. 

К. Бугарски 

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести