Ивана и Милица отпутовале у Јуџин на Светско првенство у Атлетици

Србија се узда у скакачице удаљ Ивану Вулету и Милицу Гардашевић на Светском првенству у Juyinu, а њих две са тренерима Гораном Обрадовићем и Марком Милинковим данас путују у Сједињене Америчке Државе.
1
Фото: САС

Поред Бошка Кијановића, који је такмичење завршио у групи на 400 метара преко препона, чланице Атлетског клуба Војводина из Новог Сада, једине су представнице наше земље на планетарној смотри. 

Њих две ће на залетиште изаћи најпре у квалификацијама, које су на програму у суботу од 21 час, док је финале заказано за 2.50 часова иза поноћи између недеље и понедељка, по нашем времену. Ивана Вулета има две бронзане медаље са светских првенстава на отвореном, из Москве 2013. и Пекинга 2015, док се у Лондону 2017. десио чувени пех са зихерицом на стартном броју.

Због повреде је Вулета пропустила претходни шампионат у Дохи 2019. године. Ову сезону је почела одбраном титуле на СП у дворани у Београду, али је под ведрим небом имала проблема са залетом, па су изостали запаженији резултати. Најбоље остварење на отвореном у 2022. јој је 6,66 метара на митингу Дијамантске лиге у Стокхолму. Завршне припреме за Juyin, Ивана је одрадила у Турској од 4. до 18. јула. 

– Све је прошло одлично и све што смо планирали током боравка у Белеку, то смо и одрадили, укључујући и исправке у залету – истакао је тренер државне рекордерке Горан Обрадовић. 

Милица Гардашевић ће са 23 године дебитовати на светском првенству на отвореном, пошто је у марту исто учинила, али у дворани у Београду. Иако сада неће имати подршку домаће публике, резултати остварени ове сезоне дају јој за право да се нада добром пласману. Побољшала је лични рекорд на 6,81 метар. 

– Иза ње је доста јаких светских такмичења. Већ дуже време скаче са девојкама које ће јој бити конкуренција у Juyinu и то окружење није ништа ново за њу. Константно је на нивоу добрих резултата и на даљинама које редовно скаче се решава улазак у финале, што нам је први циљ, па и коначан пласман – рекао је Марко Милинков о својој ученици. 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести