Борковић напустио ТЦР Европа: Не могу да трпим неправду

БЕОГРАД: Најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић одлучио је да напусти ТЦР Европа шампионат незадовољан статусом у овом такмичењу и штетним одлукама по његов тим које су кулминирале на последњој трци у Аустрији.
dusan borkovic
Фото: Tanjug/video arhiva

Борковић је, како истиче, ову одлуку донео и пре трке у Аустрији, где је у самом финишу на неспортски начин избачен од стране Француза Нелсона Пансијатисија када се налазио на четвртој позицији и био надомак нових, веома важних бодова.

"Надао сам се да су проблеми били привремени и да не постоји лоша намера према мени и мом тиму. Али, како је време пролазило схватио сам да се ништа не побољшава и да из викенда у викенд долази до инцидената из којих, по правилу, излазим оштећен, без казнених мера по возаче који су били иницијатори таквих ситуација. Такав однос ме је фрустрирао до мере да више нисам могао да издржим, а да не поразговарам о томе са возачем који је ничим изазван направио проблем на стази у Аустрији. Дошло је до мање расправе око његовог возила, што је промотеру шампионата пријавио Иван Милер, власник тима чији ме је возач избацио и неко ко је жељан да ми види леђа", изјавио je Борковић.

Како је навео, то је довело до тога да му је ТЦР Европа потом увео забрану такмичења.

"Свестан сам био да ће мој гест изазвати неку врсту казне, али и казну за возача који ме је у последњим секундама трке избацио. Тај возач није добио казну, али ја јесам. Не могу више да трпим овакву неправду и одлуке које уништавају не само моје амбиције, већ и планове целог тима људи из моје екипе који вредно раде на томе да остваримо резултате вредне пажње. Некада, нажалост, није довољно када дајете све од себе, јер сумњам да можда постоје интереси који превазилазе фер-плеј", истакао је Борковић, који тренутно има могућност избора неколико опција за наставак каријере у другим шампионатима и ускоро ће о томе да обавести јавност.

 

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести